Тамақтануды ұйымдастыру
Тамақтануды ұйымдастыру
№16 жалпы орта білім беретін мектебінде ІІ тоқсанында оқушыларды тамақтандыру мен санитарлық — гигиеналық режимдерді қатаң сақтау жұмыстары жалғасуда. Бала денсаулығын, оның физикалық және ақыл-ой дамуын анықтайтын негізгі бағыттардың бірі-жас ұрпақтың сапалы тамақтануын ұйымдастыру. Мектеп асханасы таза, санитарлық жағдайы нормаларға сәйкес. Азық-түлікті сақтаудың температуралық режимі сақталған, күн сайын бракераж журналға жүргізіліді, тіркеліді өнімдерді сақтау санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Диспенсерге құйылған су сапа көрсеткіштері бойынша қайнатылған су 3 сағат сайын ауыстырылған және уақыты мерзімі көрсетілген. Медбике қызметкері ай сайын бракераж комиссиясының актілерін жасайды, асханада әкімшілік пен мұғалімдердің кезекшілік кестесі бар.