№16 жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың қыркүйек айындағы білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізілді. » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » №16 жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың қыркүйек айындағы білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізілді.
28
сентябрь
2021

№16 жалпы орта білім беретін мектебінде 2021 жылдың қыркүйек айындағы білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізілді.

Мектепте  жалпы  көмек  алатын  отбасы  саны 30, 1-11 сынып  бойынша 71  білім  алушы  (оның 1-4  сынып  25  оқушылары, 5-9  сынып  оқушыларынан 39, 10-11  сынып 6 аз  қамтамасыз  етілген  отбасы  балалары) "Қазақстан  Республикасының  бас  мемлекеттік  санитариялық  дәрігерінің  2021  жылғы  25  желтоқсандағы №67  қаулысына  46  қосымшаға"  сәйкес тамақтану  обьектілеріне  қойылатын  талаптарды  сақтай  отырып,  мектепте  бір  мезгіл  ыстық  тамақпен  қамтамасыз  етіледі.
Комиссия  мүшелері тамақтандырудың  сапасына  мониторинг  жүргізілу  жөніндегі комиссия  мүшесі ДОТІЖО А.Баубекова  дайын тағамдардың сапасына органолептикалық  бақылауды жүргізді.Санитарлық  қағидалармен  бекітілген  нысан  бойынша  дайын  өнім  сапасына  бақылау  журналын  жүргізу  талап  етілді.Қағидаларға  сәйкес  тамақтану  сапасын  мерзімдік  бағалауды бракераж  комиссия  жүргізді.Бракераж  комиссия  мүшелері  азық-түліктердің  сапасын  тексеріп  қабылдайды.Алынған  азық-түліктердің  сақталу  мерзімін  растайтын  сертификаттары  талап етілген.Ыстық  тамақпен  қамтылған  оқушылардың  тамақтануы  күнделікті  қадағаланып,бракераж  журналына  тіркеледі.Асхананың  іші  таза,жарық,санитарлық  жағдайы  қанағаттанарлық,  технологиялық құралдармен  жабдықталған, үстелі  жеткілікті.Асханада  пышақтар, тақтайшалар толық  таңбаланылған,шикі  азық-түліктерге,  нан  өнімдері  мен  көкөністерге  арналған  орындар  1  пайыз  уксус  ерітіндісімен  өңделген, Асханада  күнделікті  тамақтың  тәулік  сынамасы  мектеп  медициналық  қызметкер  Ф.Рахишова  алынып  турады.Санитарлық қағиданың  9-қосымшаның  3-нысанына  сәйкес  тағамдардың  және  сәйкес  тағамдардың  және  аспаздық  өнімдердің  сапасына  органолептикалық  бағалау  журналына  жазба  енгізілген.
Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив