15
апрель
2022
Тамақтану сапасын мониторинг жүргізу акт
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу қорытындысы туралы
АНЫҚТАМА
№16 ЖОББМ 15 сәуір қазан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды. Тексеру нәтижелері сарапталып, түзету бойынша ұсыныс берілді. Анықталған кемшіліктерді жою үшін 5 жұмыс күні ұсынылды.
Тексеру нәтижесінде еркін мәзірге арналып прайс бекітілген. Тағамның порцияның өлшемі талапқа сай. Асханасының тамақтану бөлімінде қол жуатын орындарда арнайы қағаз сүлгілер қоылған. Білім алушыларға арналған қол жуатын 4 орын бар.
Ас блогында «Ыдыс жуу ережесі» мадайшасы бар, ыстық және суық сумен жабдықталған. Су бұру жүйелерінің жармдылығын тексеріп шығуға ДШІЖО орынбасары А.Көпбаевқа тапсырылды.
Ас блогындағы санитарлық жағдай қалыпты, талаптар сақталған. Асхананы жуу және өндеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлар жасалған.
Қойма, ет цехы, нан цехы бөліктерінде санитарлық талаптар сақталған. Тоңазытқыштарда жабдық мақсаты көрсетілген. Температуралық режим сақталған. Термомертлер бар. Тауар көршілестігін сақталған.
Нан сақтауға арналған сөрелерді өндеуге арналған 1 проценттік сірке суы ерітіндісінің болу керек екені ескертілді, бірақ оның мерзімінеде назар бөлу керек. Щеткасында жаналау керек екені ескертілді.
Пісіру цехында персоналдың қолын жууы үшін арнайы орын қарастырылған, бір реттік қағаз сүлгілерді пайдаланады.
Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған арнайы шкафтар қарастырылмаған, бірақ бөлме бар. Заттары арнайы киім сақтауға арналған шкафтарға ілінген.
Мектептің материалдық базасында персоналдарға арналған душ қарастырылмаған.
АНЫҚТАМА
№16 ЖОББМ 15 сәуір қазан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды. Тексеру нәтижелері сарапталып, түзету бойынша ұсыныс берілді. Анықталған кемшіліктерді жою үшін 5 жұмыс күні ұсынылды.
Тексеру нәтижесінде еркін мәзірге арналып прайс бекітілген. Тағамның порцияның өлшемі талапқа сай. Асханасының тамақтану бөлімінде қол жуатын орындарда арнайы қағаз сүлгілер қоылған. Білім алушыларға арналған қол жуатын 4 орын бар.
Ас блогында «Ыдыс жуу ережесі» мадайшасы бар, ыстық және суық сумен жабдықталған. Су бұру жүйелерінің жармдылығын тексеріп шығуға ДШІЖО орынбасары А.Көпбаевқа тапсырылды.
Ас блогындағы санитарлық жағдай қалыпты, талаптар сақталған. Асхананы жуу және өндеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлар жасалған.
Қойма, ет цехы, нан цехы бөліктерінде санитарлық талаптар сақталған. Тоңазытқыштарда жабдық мақсаты көрсетілген. Температуралық режим сақталған. Термомертлер бар. Тауар көршілестігін сақталған.
Нан сақтауға арналған сөрелерді өндеуге арналған 1 проценттік сірке суы ерітіндісінің болу керек екені ескертілді, бірақ оның мерзімінеде назар бөлу керек. Щеткасында жаналау керек екені ескертілді.
Пісіру цехында персоналдың қолын жууы үшін арнайы орын қарастырылған, бір реттік қағаз сүлгілерді пайдаланады.
Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған арнайы шкафтар қарастырылмаған, бірақ бөлме бар. Заттары арнайы киім сақтауға арналған шкафтарға ілінген.
Мектептің материалдық базасында персоналдарға арналған душ қарастырылмаған.