16
апрель
2022
Тамақтану сапасына мониторниг жүргізу сапасы
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу қорытындысы туралы
АНЫҚТАМА
№16 ЖОББМ 30 қараша күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды. Тексеру нәтижелері сарапталып, түзету бойынша ұсыныс берілді. Анықталған кемшіліктерді жою үшін 5 жұмыс күні ұсынылды.
Мәзірдің перспекривалық мәзірге сәйкес. Асханалық аспаптары дұрыс сақталған, қасықтардың және шанышқалардың жоғары қаратқан.
Мектеп асханасының тамақтану бөлімінде қол жуатын орындарда арнайы сүйық сабын пайдаланылады. Білім алушыларға арналған қол жуатын 4 орын бар.
Ас блогындағы санитарлық жағдай қалыпты, қойма, ет цехы, нан цехы бөліктерінде санитарлық талаптар сақталған. Тоңазытқыштарда жабдық мақсаты көрсетілген. Температуралық режим сақталған. Термомертлер бар. Тауар көршілестігін сақтау талаптары сақталған. Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары сақталған, дұрыс.
Нан сақтауға арналған сөрелерді өдеуге арналған 1 процеттік суы ерітіндісіні бар, мерзімі өтпеген. Пісіру цехында персоналдың қолын жууы үшін арнайы орын қарастырылған.
Буфетте сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) қол, мөр қойылған. Баға белгілері қоылған. Тамақтанудан басқа пісіретін тағамдары қырыққабат және қартоптан болу керек екені ескертілді.
Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған арнайы шкафтар қарастырылмаған. Заттары арнайы киім сақтауға арналған шкафтарға ілінген.
Мектептің материалдық базасында персоналдарға арналған душ қарастырылмаған.
АНЫҚТАМА
№16 ЖОББМ 30 қараша күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды. Тексеру нәтижелері сарапталып, түзету бойынша ұсыныс берілді. Анықталған кемшіліктерді жою үшін 5 жұмыс күні ұсынылды.
Мәзірдің перспекривалық мәзірге сәйкес. Асханалық аспаптары дұрыс сақталған, қасықтардың және шанышқалардың жоғары қаратқан.
Мектеп асханасының тамақтану бөлімінде қол жуатын орындарда арнайы сүйық сабын пайдаланылады. Білім алушыларға арналған қол жуатын 4 орын бар.
Ас блогындағы санитарлық жағдай қалыпты, қойма, ет цехы, нан цехы бөліктерінде санитарлық талаптар сақталған. Тоңазытқыштарда жабдық мақсаты көрсетілген. Температуралық режим сақталған. Термомертлер бар. Тауар көршілестігін сақтау талаптары сақталған. Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары сақталған, дұрыс.
Нан сақтауға арналған сөрелерді өдеуге арналған 1 процеттік суы ерітіндісіні бар, мерзімі өтпеген. Пісіру цехында персоналдың қолын жууы үшін арнайы орын қарастырылған.
Буфетте сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) қол, мөр қойылған. Баға белгілері қоылған. Тамақтанудан басқа пісіретін тағамдары қырыққабат және қартоптан болу керек екені ескертілді.
Персоналдарға арналған тұрмыстық бөлмеде қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған арнайы шкафтар қарастырылмаған. Заттары арнайы киім сақтауға арналған шкафтарға ілінген.
Мектептің материалдық базасында персоналдарға арналған душ қарастырылмаған.