04
февраль
2022
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама
2022 жылдың ақпан айының 4 жұлдызында мектеп асханасында жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуына мониторинг жүргізу мақсатында тексеру жүргізілді. Тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы нормаға сай, бөгде, артық зат анықталмады. Өнімдердің (азық-түліктің) сапасына және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуы нормаға сай. Дайын тағамда ас мәзірінде көрсетілген әрбір оқушыға 150-200 г. м мөлшерінде дайын ас: құс еті бұқтырмасы, балық котлеті, құс етімен үй кеспесі, сәбіз салаты,иогурт,алма , қайнатылған қарақұмық , тәтті сүзбелі нан , қара бидай наны ірімшік асханадағы арнайы өлшейтін таразы арқылы өлшенді .
2022 жылдың ақпан айының 4 жұлдызында мектеп асханасында жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуына мониторинг жүргізу мақсатында тексеру жүргізілді. Тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы нормаға сай, бөгде, артық зат анықталмады. Өнімдердің (азық-түліктің) сапасына және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуы нормаға сай. Дайын тағамда ас мәзірінде көрсетілген әрбір оқушыға 150-200 г. м мөлшерінде дайын ас: құс еті бұқтырмасы, балық котлеті, құс етімен үй кеспесі, сәбіз салаты,иогурт,алма , қайнатылған қарақұмық , тәтті сүзбелі нан , қара бидай наны ірімшік асханадағы арнайы өлшейтін таразы арқылы өлшенді .