Тамақтандыру » Страница 69 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
Дұрыс тамақтану
27
февраль
2020
Дұрыс тамақтану
2020 жылдың 27 қаңтар – 27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық іс-шаралары аясында №16 жалпы білім беретін мектепте дұрыс тамақтану бүкіл ағзаға кешенді әсер ететінін ұғындыру, тиімді тамақтанудың ережесін сақтауға бағыт бағдар беру мақсатында «Тиімді тамақтану» тақырыбында7-8 сынып білім алушылары арасында дөңгелек үстел ұйымдастырылды. Жетекшісі Жумалиева Н.Т, Нуртаева Р.А [center]
№16 жалпы білім беретін мектебінің  «Дұрыс тамақтану – үздік білім алудың жолы!» ұранымен өткізілген  іс-шара анықтамасы
24
февраль
2020
№16 жалпы білім беретін мектебінің «Дұрыс тамақтану – үздік білім
27 қантар-27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс-шарасы аясында «Дұрыс тамақтану – денсаулық кепілі» тақырыбында 8-9 сыныптар арасында Ф.Ракишева дөңгелек үстел өткізді. Адам денсаулығының 70% тамақтануына байланысты екендігі әлдеқашан дәлелденген. Дұрыс тамақтану – бұл адам денсаулығының негізі, ол қоршаған ортаның түрлі жағымсыз әсерінің ағзаның төзімділігін арттырады. Азық-түліктердің күн сайын ас мәзірінде тұтыну міндетті, жаңа піскен жеміс-жидектер мен, ет пен
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы бойынша
11
февраль
2020
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы бойынша АНЫҚТАМА 05.11.2019ж Мектеп жасындағы балалардың тамақтануында әр мәселенің манызы бар, себебі, балалық шақта адамның ақыл-ойы мен денесінің бүкіл өмірлік қорының іргесі қалыптасады, ал тағам-бұл қажетті қуат пен заттектердің алатын жалғыз қайнар көзі. Мектепте2019 жылдың 24 тамызындағы №182 «Білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру туралы» бұйрығына сәйке жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды