Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 6 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Здоровое питание"
28
январь
2022
"Здоровое питание"
4 "Б" классе провадилась классный час на тему "Здоровое питание" цель : Создать условия для формирования правильного отношения к своему здоровью через понятие здорового питания.Учащиеся смогут сделать выбор – правильное питание.
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
28
январь
2022
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
4  "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді  Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтының» анықтамасын ата – аналармен, мектеп дәрігерімен, аспазшылармен бірлесе отырып тұжырымдау
"Дұрыс тамақтану"
22
декабрь
2021
"Дұрыс тамақтану"
Жамбыл облысы Меркі ауданы N16 жалпы орта білім беретін мектептің мектепалды даярлық сынып педагогі Хамзаева Қарақат Жумановна 0 "А" сыныбындағы тәрбие сағаты. Такыры: "Дұрыс тамақтану" Мақсаты: Дұрыс тамақтану туралы білімдерін жетілдіру, кеңейту.Дұрыс тамақтана білуге тәрбиелеу. Қолданылған әдіс- тәсілдер. 1."Жүйрік болсаң шауып көр" 2."Пайдалы және зиянды тағамдар" Білім алушылар екі топқа бөлініп,қандай,тағамда,қандай дәрумендер бар екенін жарыса айтты.Екі түрлі себетке пайдасы бар,пайдасы
"Правильное питание"
22
декабрь
2021
"Правильное питание"
   Классный руководитель предшкольной группы  школы #16 Бидайшиева Молдир Жаксылыковна, провела внеклассное мероприятие на тему "Правильное питание" . Целью мероприятия было: формирования у обучающихся представления о здоровом питании, о значении питания для человека.На уроке были применены такие методы как "Пирамида питания ", игра "Вредное и полезное питание".
Бракераждық комиссия мүшелері асханадағы  жұмыспен танысты
03
декабрь
2021
Бракераждық комиссия мүшелері асханадағы жұмыспен танысты
№16 ЖОББМ бракераждық комиссия мүшелері асханадағы ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуы, тамақ өнімдерінің сапасын, өнімдердің мерзімдерін, азық-түліктердің сапасын қадағалау мақсатында комиссия мүшелері тексеру жүргізіледі. Асханадағы дайындалған тағам жарамды, қажетті құжаттардың болуы және тыйым салынған тағамдардың дайындалмауы қадағаланды. Дайындалған ас мәзірі менюге сай әзірленген. Ас блогы қызметкерлердің жеке гигиена ережелерін сақтау бақылауда. Тексеру нәтижесі бойынша
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
26
ноябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар  1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері:  - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін;  - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;
Ас  мәзірі
26
октябрь
2021
Ас мәзірі
№16 жалпы орта білім беретін мектебінде тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мүшелері 26 қазан күні мектеп асханасында №36 қаулысының 2-қосымшасында көрсетілген шектеу іс-шаралары барысында койылған талаптардың орындалуы және берілген ыстық тамақ сапасы бақыланды. Іс-шара барысында мектеп асханасында азық түліктерді уақытылы пайдалану, олардың сақталу мерзімі, тазалығы, ас мәзірінің дұрыс әзірленуі, ауыз судың болуы, асхана қызметкерлерінің тазалығы, тамақтың мөлшері және