Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 6 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
Бракераждық комиссия мүшелері асханадағы  жұмыспен танысты
03
декабрь
2021
Бракераждық комиссия мүшелері асханадағы жұмыспен танысты
№16 ЖОББМ бракераждық комиссия мүшелері асханадағы ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуы, тамақ өнімдерінің сапасын, өнімдердің мерзімдерін, азық-түліктердің сапасын қадағалау мақсатында комиссия мүшелері тексеру жүргізіледі. Асханадағы дайындалған тағам жарамды, қажетті құжаттардың болуы және тыйым салынған тағамдардың дайындалмауы қадағаланды. Дайындалған ас мәзірі менюге сай әзірленген. Ас блогы қызметкерлердің жеке гигиена ережелерін сақтау бақылауда. Тексеру нәтижесі бойынша
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
26
ноябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар  1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері:  - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін;  - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;
Ас  мәзірі
26
октябрь
2021
Ас мәзірі
№16 жалпы орта білім беретін мектебінде тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мүшелері 26 қазан күні мектеп асханасында №36 қаулысының 2-қосымшасында көрсетілген шектеу іс-шаралары барысында койылған талаптардың орындалуы және берілген ыстық тамақ сапасы бақыланды. Іс-шара барысында мектеп асханасында азық түліктерді уақытылы пайдалану, олардың сақталу мерзімі, тазалығы, ас мәзірінің дұрыс әзірленуі, ауыз судың болуы, асхана қызметкерлерінің тазалығы, тамақтың мөлшері және
"Ыстық тамаққа көзқарас"
25
октябрь
2021
"Ыстық тамаққа көзқарас"
"Ыстық тамаққа көзқарас"25.10.2021жылы №16 жалпы орта білім беретін мектебінде ыстық тамақпен қамтылған білім алушылардың мектеп асханасындағы тамақтандыру саласына көзқарасын, қанағаттану деңгейін анықтау мақсатында білім алушылар мен ата-аналарынан "Ыстық тамаққа көзқарас"  сауалнамасы алынды. Нәтижесінде білім алушылар мен ата-аналарға тағамдардың мәзірі ұнайтындығы, оның дәмді екені, мектептегі тамақтануды ұйымдастыру жүйесі қанағаттануды ұйымдастыру жүйесі қанағаттандыратыны анықталды.
«Дұрыс тамақтану»
18
октябрь
2021
«Дұрыс тамақтану»
18.10.2021 жылы №16 жалпы орта білім беретін мектебінің дүниежүзілік психикалық денсаулық күніне арналған іс-шаралар жоспарына сәйкес білім алушылардың психикалық денсаулығын нығайту мақсатында 7-11 сыныптар арасында «Мен өз отбасымды жақсы көремін», «Менің хоббиім», «Дұрыс ұйқы денсаулық кепілі», «Дұрыс тамақтану», «Таза ауада серуен» тақырыптарында қабырға газеттері iлiндi.
«Дәрумендер және олардың маңызы»
14
октябрь
2021
«Дәрумендер және олардың маңызы»
Қазаның 13 жұлдызында биология пәнінің мұғалімі Г.Рахишова 8 «А»  сыныбында «Дәрумендер және олардың маңызы» тақырыбында сабақ өткізді. Сабақтың мақсаты: Адам ағзасындағы дәрумендердің маңыздылығы, тамақтану улану себептері, улану кезіндегі алғашқы көмек. Сабақ барысында «Гүлмен тілек», «Миға шабуыл», «Карусель», «Джигсо» әдістер арқылы білім алушылар жауап беріп, өзара топтық талқылап, өз ойымен бөлісіп және дене жаттығуларын жасап мақсатына жетті.