Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 5 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
Асханадағы тамақтанудың ұйымдастырылуы
25
февраль
2022
Асханадағы тамақтанудың ұйымдастырылуы
     Оқушыларды тамақтандыру  белгіленген кестеге сәйкес жүргізіледі. Барлық сынып жетекшілері оқушыларды асханаға алып барады және тамақтану кезіндегі оқушылардың тәртібін қадағалайды. Тамақтану блогының санитарлық-техникалық жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады. Күн сайын асхана жиналып, сенбі күндері санитарлық күн болады. Тағамдарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады, жұмыскерлермен тұрақты түрде қауіпсіздік
"Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді.
25
февраль
2022
"Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты
№16 жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында. "Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді. Адамның ең үлкен байлығы—денсаулық. Ал денсаулықты,ағзаның күшін нығайтудың басты кепілі-дұрыс  тамақтану. Дұрыс тамақтану, уақтылы тамақтану туралы түсінік қалыптастыру. Оқушылардың ой-өрісін дамыту, салауатты өмір салтын ұстануды дәріптеу.
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді
07
февраль
2022
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді
7 "А" сыныбымен "Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді .Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып,денсаулық құндылығы , дұрыс тамақтану туралы түсінік терін кеңейту . Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін , денсаулық адам өміріндегі маңызын тұсіндірді . Нуртаева.Р.А  жетекшілігімен
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама
04
февраль
2022
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама 2022 жылдың ақпан айының 4  жұлдызында мектеп асханасында жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуына мониторинг жүргізу мақсатында тексеру жүргізілді. Тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы   нормаға сай, бөгде, артық зат анықталмады. Өнімдердің (азық-түліктің) сапасына және дайын тағамдардың
"Здоровое питание"
28
январь
2022
"Здоровое питание"
4 "Б" классе провадилась классный час на тему "Здоровое питание" цель : Создать условия для формирования правильного отношения к своему здоровью через понятие здорового питания.Учащиеся смогут сделать выбор – правильное питание.
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
28
январь
2022
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
4  "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді  Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтының» анықтамасын ата – аналармен, мектеп дәрігерімен, аспазшылармен бірлесе отырып тұжырымдау
"Дұрыс тамақтану"
22
декабрь
2021
"Дұрыс тамақтану"
Жамбыл облысы Меркі ауданы N16 жалпы орта білім беретін мектептің мектепалды даярлық сынып педагогі Хамзаева Қарақат Жумановна 0 "А" сыныбындағы тәрбие сағаты. Такыры: "Дұрыс тамақтану" Мақсаты: Дұрыс тамақтану туралы білімдерін жетілдіру, кеңейту.Дұрыс тамақтана білуге тәрбиелеу. Қолданылған әдіс- тәсілдер. 1."Жүйрік болсаң шауып көр" 2."Пайдалы және зиянды тағамдар" Білім алушылар екі топқа бөлініп,қандай,тағамда,қандай дәрумендер бар екенін жарыса айтты.Екі түрлі себетке пайдасы бар,пайдасы
"Правильное питание"
22
декабрь
2021
"Правильное питание"
   Классный руководитель предшкольной группы  школы #16 Бидайшиева Молдир Жаксылыковна, провела внеклассное мероприятие на тему "Правильное питание" . Целью мероприятия было: формирования у обучающихся представления о здоровом питании, о значении питания для человека.На уроке были применены такие методы как "Пирамида питания ", игра "Вредное и полезное питание".