Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 5 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Тағамдарды  жылдам  әзірлеудің  технологиясы"  тақырыбында ашық сабақ өтті.
04
май
2022
"Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы" тақырыбында ашық
Дене шынықтыру және Өнертану бірлестігінің  04.04-04.05.аралығында"Жаңа Қазақстан-дені сау,өнерлі,білімді жас ұрпақтың қолында" атты айлығы аясында көркем еңбек пәнінің  мұғалімі Жумалиева.Н.Т. 6а сынып қыздар тобында "Тағамдарды  жылдам  әзірлеудің  технологиясы"  тақырыбында ашық сабақ өтті. Сабақтың мақсаты:  Қыздар жылдам әзірленетін тағамдардың технологияларын білу және қолдану, азық- түліктер мен құралдарды анықтау және таңдау. Сабақта  писихологиялық ахуал "Ыстық алақан" әдісі арқылы
"Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағат
15
апрель
2022
"Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағат
  2021-2022 оқу жылының сәуір айының тәрбие жұмысы жоспарына сәйкес 9а сыныбында "Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағатын биология пәнінің мұғалімі Мадеева Куралай Туленалиевна өткізді. Тәрбие сағаты барысында "Тамақтану тәртібі","Тамақтанудың негізгі ережелері","Тамақтану пирамидасы"туралы кеңінен мәлімет айтылды.Сабақ соңында "Дұрыс тамақтана білеміз бе?"атты сауалнама жүргізіліп,білім алушылар өз ойларын жеткізді
"Бауырсақ party" байқауы ұйымдастырылды.
15
март
2022
"Бауырсақ party" байқауы ұйымдастырылды.
Бауырсақ – қазақ дастарқанының басты наны. Олардың “ши бауырсақ”, “қатырма бауырсақ”, “шелпек”, т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ – қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты “тоқаш” деп те атайды. Қазақта «Ас — атасы нан»деген сөз бар, яғни астың, дәмнің үлкені — нан. Бала ақ пен қараны ажыратып танымай тұрып-ақ оған оң қолына нан ұстауды, нанды баспауды, жерге тастамауды үйретеді.  22 Наурыз — Ұлыстың ұлы күні мерекесіне орай,
Асханадағы тамақтанудың ұйымдастырылуы
25
февраль
2022
Асханадағы тамақтанудың ұйымдастырылуы
     Оқушыларды тамақтандыру  белгіленген кестеге сәйкес жүргізіледі. Барлық сынып жетекшілері оқушыларды асханаға алып барады және тамақтану кезіндегі оқушылардың тәртібін қадағалайды. Тамақтану блогының санитарлық-техникалық жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады. Күн сайын асхана жиналып, сенбі күндері санитарлық күн болады. Тағамдарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады, жұмыскерлермен тұрақты түрде қауіпсіздік
"Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді.
25
февраль
2022
"Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты
№16 жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында. "Дұрыс тамақтану—денсаулық кепілі" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді. Адамның ең үлкен байлығы—денсаулық. Ал денсаулықты,ағзаның күшін нығайтудың басты кепілі-дұрыс  тамақтану. Дұрыс тамақтану, уақтылы тамақтану туралы түсінік қалыптастыру. Оқушылардың ой-өрісін дамыту, салауатты өмір салтын ұстануды дәріптеу.
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді
07
февраль
2022
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді
7 "А" сыныбымен "Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді .Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып,денсаулық құндылығы , дұрыс тамақтану туралы түсінік терін кеңейту . Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін , денсаулық адам өміріндегі маңызын тұсіндірді . Нуртаева.Р.А  жетекшілігімен
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама
04
февраль
2022
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы
Тағамдарды дайындау технологиясы, салу, таратуын қадағалау туралы анықтама 2022 жылдың ақпан айының 4  жұлдызында мектеп асханасында жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуына мониторинг жүргізу мақсатында тексеру жүргізілді. Тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы   нормаға сай, бөгде, артық зат анықталмады. Өнімдердің (азық-түліктің) сапасына және дайын тағамдардың