24
февраль
2020
№16 жалпы білім беретін мектебінің «Дұрыс тамақтану – үздік білім алудың жолы!» ұранымен өткізілген іс-шара анықтамасы
27 қантар-27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс-шарасы аясында «Дұрыс тамақтану – денсаулық кепілі» тақырыбында 8-9 сыныптар арасында Ф.Ракишева дөңгелек үстел өткізді. Адам денсаулығының 70% тамақтануына байланысты екендігі әлдеқашан дәлелденген. Дұрыс тамақтану – бұл адам денсаулығының негізі, ол қоршаған ортаның түрлі жағымсыз әсерінің ағзаның төзімділігін арттырады.
Азық-түліктердің күн сайын ас мәзірінде тұтыну міндетті, жаңа піскен жеміс-жидектер мен, ет пен балық, кальцийге бай сүт тағамдары. Ас мәзірінде жыл бойы қайнатылмаған көкөністер орын алуы тиіс. Олар иммунитетті нығайтып, ішектің жұмысын жақсартады. Әңгімеге 38 оқушы қатысты.
Азық-түліктердің күн сайын ас мәзірінде тұтыну міндетті, жаңа піскен жеміс-жидектер мен, ет пен балық, кальцийге бай сүт тағамдары. Ас мәзірінде жыл бойы қайнатылмаған көкөністер орын алуы тиіс. Олар иммунитетті нығайтып, ішектің жұмысын жақсартады. Әңгімеге 38 оқушы қатысты.