Тамақтандыру » Страница 57 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу
01
октябрь
2020
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу
Бүкіл әлемдік пандемияға байланысты қашықтықтан оқыту форматы незінде мектеп қабырғасындағы асхана және буфеттер жұмысы тоқтатылған.Демек аз қамтылған білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамтамасыз ету пандемия кезінде уақытша тоқтатылды.Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығын іске асыру шеңберінде тамақтану сапасын мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың,ведомствоаралық сараптамалық топтардың қызметін жүзеге асыру бойынша ұсынымдар
О правильности питания среди школьников
28
февраль
2020
О правильности питания среди школьников
На базе общеобразовательной школы № 16 с 27 января по 27 февраля 2020 года классный руководитель 1 «Б» класса Селимшаева Н.В. во время мероприятий посвященных Республиканской акции «Школьная столовая» вместе с родителями провела круглый стол. Правильное в количественном и качественном отношении питание - важнейший фактор роста и гармоничного развития ребёнка, адаптации к постоянно меняющимся условиям внешней среды, повышения иммунитета. Любые дефекты питания в школьном возрасте могут напомнить
Мектеп кітапханашысы М.Қожайбаеваның  «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» атты тақырыбында өткізген дөңгелек үстел
27
февраль
2020
Мектеп кітапханашысы М.Қожайбаеваның «Дұрыс тамақтану-денсаулық
2020 жылдың 27 ақпанында мектеп кітапханасында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» атты 6-7 сынып білім алушылары арасында дөңгелек үстел өткізілді. Оқушыларға «Қазақ халқының дастарханы» атты кітап көрме ұйымдастырылды. Қазақ халқының салт-дәстүрлерімен, дастарханы туралы ашық әңгіме өткізіліп, оқушылардың өз –ойларын талқылап соңында мақал-мәтел айтып өз ойларын жеткізді. Көрмеге қазақ халқының дастарханы туралы кітаптар, суреттер қойылды. Мақсаты: Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен
Дұрыс тамақтану
27
февраль
2020
Дұрыс тамақтану
2020 жылдың 27 қаңтар – 27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық іс-шаралары аясында №16 жалпы білім беретін мектепте дұрыс тамақтану бүкіл ағзаға кешенді әсер ететінін ұғындыру, тиімді тамақтанудың ережесін сақтауға бағыт бағдар беру мақсатында «Тиімді тамақтану» тақырыбында7-8 сынып білім алушылары арасында дөңгелек үстел ұйымдастырылды. Жетекшісі Жумалиева Н.Т, Нуртаева Р.А [center]
№16 жалпы білім беретін мектебінің  «Дұрыс тамақтану – үздік білім алудың жолы!» ұранымен өткізілген  іс-шара анықтамасы
24
февраль
2020
№16 жалпы білім беретін мектебінің «Дұрыс тамақтану – үздік білім
27 қантар-27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс-шарасы аясында «Дұрыс тамақтану – денсаулық кепілі» тақырыбында 8-9 сыныптар арасында Ф.Ракишева дөңгелек үстел өткізді. Адам денсаулығының 70% тамақтануына байланысты екендігі әлдеқашан дәлелденген. Дұрыс тамақтану – бұл адам денсаулығының негізі, ол қоршаған ортаның түрлі жағымсыз әсерінің ағзаның төзімділігін арттырады. Азық-түліктердің күн сайын ас мәзірінде тұтыну міндетті, жаңа піскен жеміс-жидектер мен, ет пен
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы бойынша
11
февраль
2020
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы бойынша АНЫҚТАМА 05.11.2019ж Мектеп жасындағы балалардың тамақтануында әр мәселенің манызы бар, себебі, балалық шақта адамның ақыл-ойы мен денесінің бүкіл өмірлік қорының іргесі қалыптасады, ал тағам-бұл қажетті қуат пен заттектердің алатын жалғыз қайнар көзі. Мектепте2019 жылдың 24 тамызындағы №182 «Білім алушылардың тамақтануын ұйымдастыру туралы» бұйрығына сәйке жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды