Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 4 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Правильное питание-залог здоровья"
06
октябрь
2022
"Правильное питание-залог здоровья"
В общеобразовательной школе №16 в 1 «Б»  классе был разработан  и проведён классный час на тему: "Правильное питание-залог здоровья", где учитель ознакомила обучающихся с правилами питания, рассказала о продуктах полезных и вредных для здоровья каждого. Дети в роли витаминов расказали в каких продуктах питания содержится данный витамин. Классный руководитель: Кикинадзе Х. Б.
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
27
сентябрь
2022
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
2022 жылдың қыркүйек айының 27жұлдызында 3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтын» ұстануды оқушыларға түсіндірді Сынып жетекшісі:Төкен Нарқыз Асланбекқызы
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді
27
сентябрь
2022
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтын» ұстануды оқушыларға түсіндірді Сынып жетекшісі:Төкен Нарқыз Асланбекқызы
"Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді.
22
сентябрь
2022
"Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді.
2 "А" сыныбымен  "Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді. Мақсаты: Оқушылардың өз пікірлерін тыңдай отырып,қосымша мәліметтер бере отырып,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту.Денсаулықтың адам өміріндегі маңыздылығын түсіндіру.Денсаулықты күтуге,дұрыс тамақтана білуге үйрету.
"Тағамдарды  жылдам  әзірлеудің  технологиясы"  тақырыбында ашық сабақ өтті.
04
май
2022
"Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы" тақырыбында ашық
Дене шынықтыру және Өнертану бірлестігінің  04.04-04.05.аралығында"Жаңа Қазақстан-дені сау,өнерлі,білімді жас ұрпақтың қолында" атты айлығы аясында көркем еңбек пәнінің  мұғалімі Жумалиева.Н.Т. 6а сынып қыздар тобында "Тағамдарды  жылдам  әзірлеудің  технологиясы"  тақырыбында ашық сабақ өтті. Сабақтың мақсаты:  Қыздар жылдам әзірленетін тағамдардың технологияларын білу және қолдану, азық- түліктер мен құралдарды анықтау және таңдау. Сабақта  писихологиялық ахуал "Ыстық алақан" әдісі арқылы
"Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағат
15
апрель
2022
"Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағат
  2021-2022 оқу жылының сәуір айының тәрбие жұмысы жоспарына сәйкес 9а сыныбында "Дұрыс тамақтану-үздік білім алу жолы"тақырыбында тәрбие сағатын биология пәнінің мұғалімі Мадеева Куралай Туленалиевна өткізді. Тәрбие сағаты барысында "Тамақтану тәртібі","Тамақтанудың негізгі ережелері","Тамақтану пирамидасы"туралы кеңінен мәлімет айтылды.Сабақ соңында "Дұрыс тамақтана білеміз бе?"атты сауалнама жүргізіліп,білім алушылар өз ойларын жеткізді
"Бауырсақ party" байқауы ұйымдастырылды.
15
март
2022
"Бауырсақ party" байқауы ұйымдастырылды.
Бауырсақ – қазақ дастарқанының басты наны. Олардың “ши бауырсақ”, “қатырма бауырсақ”, “шелпек”, т.с.с. бірнеше түрі бар, себебі бауырсақ – қиялыңыз жеткенше көсілуге ерік беретін, әрі дайындалуы қарапайым тағам. Кей жерлерде бауырсақты “тоқаш” деп те атайды. Қазақта «Ас — атасы нан»деген сөз бар, яғни астың, дәмнің үлкені — нан. Бала ақ пен қараны ажыратып танымай тұрып-ақ оған оң қолына нан ұстауды, нанды баспауды, жерге тастамауды үйретеді.  22 Наурыз — Ұлыстың ұлы күні мерекесіне орай,