Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 4 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Бауырсақ PARTY-2023"  шеруі болып өтті.
17
март
2023
"Бауырсақ PARTY-2023" шеруі болып өтті.
Бауырсақ - жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісірілетін тағам. Бауырсақтың түрлері көп. Оны ашытып та, ашытпай да, көлемін әр түрлі етіп пісіре береді және әр аспаздың өз құпиясы бар.  Бауырсақ ашытылған қамырдан және тұщы қамырдан иленіп жасалады. Ал қазақ халқында иленіп пісіру жағы ұқсас болғанымен пішіні мен үлкендігіне байланысты бауырсақтың бірнеше атауы бар екен. Ши бауырсақ – еленген ұнға жұмыртқа жарып құйып, сүтке немесе сорпаға иленеді. Қамырды жұқалап (қалыңдығы 05 см)
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"  тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
23
ноябрь
2022
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
16 жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"  тақырыбында көрме ұйымдастырылды.  Мақсаты:  Балаларға дұрыс тамақтану жолдарын, әдептерін қағидаларын түсіндіру.  Адам ағзасына қажетті дәрумендерді пайдалануға кеңес беру.
"Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
10
ноябрь
2022
"Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме
№16жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында бастауыш сынып оқушыларымен "Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме ұйымдастырылды. Сонымен қатар мақал-мәтелдер айтқызып, жұмбақтар жасырылды.  Мақсаты:  Адам ағзасына пайдалы, дәрумендер мен жеміс-жидектердің, көкөністердің пайдалы екендігі туралы малғұмат берілді.
"Дұрыс тамақтану"
19
октябрь
2022
"Дұрыс тамақтану"
№16  жалпы орта білім беретін мектебінде 5-8 сынып білім алушылары арасында  "Дұрыс тамақтану" туралы     сурет  байқауы  өтті. 
"Правильное питание-залог здоровья"
06
октябрь
2022
"Правильное питание-залог здоровья"
В общеобразовательной школе №16 в 1 «Б»  классе был разработан  и проведён классный час на тему: "Правильное питание-залог здоровья", где учитель ознакомила обучающихся с правилами питания, рассказала о продуктах полезных и вредных для здоровья каждого. Дети в роли витаминов расказали в каких продуктах питания содержится данный витамин. Классный руководитель: Кикинадзе Х. Б.
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
27
сентябрь
2022
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
2022 жылдың қыркүйек айының 27жұлдызында 3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтын» ұстануды оқушыларға түсіндірді Сынып жетекшісі:Төкен Нарқыз Асланбекқызы
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді
27
сентябрь
2022
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып
3 "А" сыныбында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында сынып сағаты өткізілді Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын, «Салауатты өмір салтын» ұстануды оқушыларға түсіндірді Сынып жетекшісі:Төкен Нарқыз Асланбекқызы
"Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді.
22
сентябрь
2022
"Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді.
2 "А" сыныбымен  "Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі" тақырыбында ашықсабақ өткізілді. Мақсаты: Оқушылардың өз пікірлерін тыңдай отырып,қосымша мәліметтер бере отырып,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту.Денсаулықтың адам өміріндегі маңыздылығын түсіндіру.Денсаулықты күтуге,дұрыс тамақтана білуге үйрету.