17
март
2023
"Бауырсақ PARTY-2023" шеруі болып өтті.
Бауырсақ - жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан
пісірілетін тағам. Бауырсақтың түрлері көп. Оны ашытып та, ашытпай да, көлемін
әр түрлі етіп пісіре береді және әр аспаздың өз құпиясы бар.
Бауырсақ ашытылған қамырдан және тұщы қамырдан иленіп жасалады. Ал қазақ
халқында иленіп пісіру жағы ұқсас болғанымен пішіні мен үлкендігіне байланысты
бауырсақтың бірнеше атауы бар екен.
Ши бауырсақ – еленген ұнға жұмыртқа жарып құйып, сүтке немесе сорпаға иленеді.
Қамырды жұқалап (қалыңдығы 05 см) жайып, жіңішкелеп (ұзындығы 2,5 см) ұсақ
кесіп немесе жастықша кәмпит секілді пішінде кесіп, қайнап жатқан майға
қуырады.
Ақ бауырсақ – ақ ұнға ерітілген сары май қосылып иленеді. Үлкендігі орташалау
қатты қызартпай, сәл ақшылдау болып піседі. Міне осылай тізбектей беретін болсақ бауырсақтарымыздың түрлері өте көп, Әз-Наурыз мерекесіне орай бүгінгі күні яғни 17- наурыз күні "Бауырсақ PARTY-2023" шеруі болып өтті. Шеруге мектебіміздің барлық сыныптары алсалысып, бауысақтардың сан алуан түрлерімін танысытырып өтті. Жалпы патидің мақсаты оқушылардың ұлттық тағамымызға деген қызығушылықтарын ояту болып табылмақ.
пісірілетін тағам. Бауырсақтың түрлері көп. Оны ашытып та, ашытпай да, көлемін
әр түрлі етіп пісіре береді және әр аспаздың өз құпиясы бар.
Бауырсақ ашытылған қамырдан және тұщы қамырдан иленіп жасалады. Ал қазақ
халқында иленіп пісіру жағы ұқсас болғанымен пішіні мен үлкендігіне байланысты
бауырсақтың бірнеше атауы бар екен.
Ши бауырсақ – еленген ұнға жұмыртқа жарып құйып, сүтке немесе сорпаға иленеді.
Қамырды жұқалап (қалыңдығы 05 см) жайып, жіңішкелеп (ұзындығы 2,5 см) ұсақ
кесіп немесе жастықша кәмпит секілді пішінде кесіп, қайнап жатқан майға
қуырады.
Ақ бауырсақ – ақ ұнға ерітілген сары май қосылып иленеді. Үлкендігі орташалау
қатты қызартпай, сәл ақшылдау болып піседі. Міне осылай тізбектей беретін болсақ бауырсақтарымыздың түрлері өте көп, Әз-Наурыз мерекесіне орай бүгінгі күні яғни 17- наурыз күні "Бауырсақ PARTY-2023" шеруі болып өтті. Шеруге мектебіміздің барлық сыныптары алсалысып, бауысақтардың сан алуан түрлерімін танысытырып өтті. Жалпы патидің мақсаты оқушылардың ұлттық тағамымызға деген қызығушылықтарын ояту болып табылмақ.