Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 3 » СШ№16 с.Сыпатай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№16 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-16-91
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-16-91
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Ыстық тамаққа көзқарас"
25
сентябрь
2023
"Ыстық тамаққа көзқарас"
"Ыстық тамаққа көзқарас" 25.09.2023жылы №16 жалпы орта білім беретін мектебінде ыстық тамақпен қамтылған білім алушылардың мектеп асханасындағы тамақтандыру саласына көзқарасын, қанағаттану деңгейін анықтау мақсатында білім алушылар мен ата-аналарынан "Ыстық тамаққа көзқарас"  сауалнамасы алынды. Нәтижесінде білім алушылар мен ата-аналарға тағамдардың мәзірі ұнайтындығы, оның дәмді екені, мектептегі тамақтануды ұйымдастыру жүйесі қанағаттануды ұйымдастыру жүйесі қанағаттандыратыны анықталды.
"Правильное питание-залог здоровья"
15
сентябрь
2023
"Правильное питание-залог здоровья"
В общеобразовательной школе №16 во 2«Б» и 3«Б» классах классными руководителями Кикинадзе Х. Б. и Мадалиевой И. К. был проведён воспитательный час на тему:  "Правильное питание-залог здоровья". Целью проведения было формирование здорового образа жизни.
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" атты сынып сағаты өткізілді.
08
сентябрь
2023
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" атты сынып сағаты өткізілді.
08.09.2023 жылы №16 жалпы орта білім беретін мектебінде 1 "А", 1 "Б" сыныптарында "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" атты сынып сағаты өткізілді. Балаларға адамның өміріндегі астың маңызды рөлі түсіндіріліп, дұрыс тамақтанудың денсаулық үшін пайдасы айтылды. Сынып жетекшілері: Умирзакова Х.А Рахишова М.Б  
"Дұрыс тамақтану-ұзақ білім алу жолы" тақырыбында тәрбие  сағаты өткізілді
06
апрель
2023
"Дұрыс тамақтану-ұзақ білім алу жолы" тақырыбында тәрбие сағаты
№16 жалпы орта білім беретін мектебінде  дұрыс тамақтану он күндігі аясында 5-10 сынып білім алушылар  арасында "Дұрыс тамақтану-ұзақ білім алу жолы" тақырыбында тәрбие  сағаты өткізілді. Мақсаты: тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізетінін түсіндіру.  Сабақ барысында білім алушыларға дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары мен ережелерімен таныстырылды.
"Бауырсақ PARTY-2023"  шеруі болып өтті.
17
март
2023
"Бауырсақ PARTY-2023" шеруі болып өтті.
Бауырсақ - жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісірілетін тағам. Бауырсақтың түрлері көп. Оны ашытып та, ашытпай да, көлемін әр түрлі етіп пісіре береді және әр аспаздың өз құпиясы бар.  Бауырсақ ашытылған қамырдан және тұщы қамырдан иленіп жасалады. Ал қазақ халқында иленіп пісіру жағы ұқсас болғанымен пішіні мен үлкендігіне байланысты бауырсақтың бірнеше атауы бар екен. Ши бауырсақ – еленген ұнға жұмыртқа жарып құйып, сүтке немесе сорпаға иленеді. Қамырды жұқалап (қалыңдығы 05 см)
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"  тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
23
ноябрь
2022
"Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
16 жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"  тақырыбында көрме ұйымдастырылды.  Мақсаты:  Балаларға дұрыс тамақтану жолдарын, әдептерін қағидаларын түсіндіру.  Адам ағзасына қажетті дәрумендерді пайдалануға кеңес беру.
"Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме ұйымдастырылды.
10
ноябрь
2022
"Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме
№16жалпы орта білім беретін мектеп кітапханасында бастауыш сынып оқушыларымен "Дұрыс тамақтану қағидасын білеміз бе?" тақырыбында көрме ұйымдастырылды. Сонымен қатар мақал-мәтелдер айтқызып, жұмбақтар жасырылды.  Мақсаты:  Адам ағзасына пайдалы, дәрумендер мен жеміс-жидектердің, көкөністердің пайдалы екендігі туралы малғұмат берілді.
"Дұрыс тамақтану"
19
октябрь
2022
"Дұрыс тамақтану"
№16  жалпы орта білім беретін мектебінде 5-8 сынып білім алушылары арасында  "Дұрыс тамақтану" туралы     сурет  байқауы  өтті.